.:: follow charmyiex ::.

Wednesday, March 21, 2012

Masak : Kek Coklat Kukus Tanpa Telur

Entree tertangguh minggu lepas. Apa pun, kek ni dah selamat sehari semalam setelah dikukus. Khamis lepas try test buat Kek Coklat Kukus Tanpa Telur. Almaklum dpt pengukus baru yg tecik sedang2 muat nak buat kek utk satu family. Jadik nyer mengukus x hengat dah. Hihihi...


Resepi ada di [SINI]. Beli bhn2 x smp RM20 pon. So agak bajet la. Anak2 memang sangat suka. Sehari smlm je abis. Dahling pon suka. Tapi charm kureng cket. Sebab kek ni sangat sangat sangat sangat sangat sangat sangat la moist! Charm suka yang gebu, lembut. Yang moist ni, kurang cket. Tapi xpe, pasni nk try 1 lg resipi, ne tau jadik gebu dan lembut pulak.



 baru lepas kukus...yg kt tgh2 tu kene air masa mengukus..sbb lupa nak beli foil utk tutup kek masa mengukus..



 setelah kek suam..tuang lak coklat cair..




taburkan manik2 colorful..



charm beli koko dlm tin..sebab x jumpa koko dlm peket yg murah2 mcm kt Kuching..x mahir lg kat sini, xtau katner ada jual bhn2 kek yg complete..sape tau kat kedai mane area Pasir Puteh @ Machang?




p/s : Masa potong kek x amik gambar, x ingat dah nak amik gambar. Ingat nak ngappp jek masa tu!





3 comments:

nuyui a.k.a miss YUI said...

sedapnyaaa...

charmyiex said...

sedap lg eskem BR yg Yui mkn ms g detim...hehe

Has Ismail said...

pegi jer kb, ada kedai nama barang kita, sume bahan n perkakas buat kek, biskut ada, murah2,

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...