.:: follow charmyiex ::.

Tuesday, August 24, 2010

:: kelas make-up ::

Salam seme..hihi..mlm ni baru ada masa nk update story pasal kelas make-up kitaorg last saturday...hehe..nama pom budak2 baru belajar...menonyoh sana sini...tp apa pun, hasil air tgn sendirik..tadaaaaaa...muka sudaaa nampak lain bila di calit2 make up..esp tang mata..ahaks....pestime jugep aku pkai bulu mata palesuuu....nampak mcm ada bumbung je kat mata aku neh..kalo jalan kt tgh panas terik neh...selamat mata aku dr sinaran UV mentari gtu..ahaks ~

Cekgu kitaorg adalah Cikgu Nasha...Rose kenal kt FB..dia le yg arrange kan kelas nih..punyer la semangat nk make-up..kunun2 nyer semangat untuk beraya ni kan..jd jalan jugak la kelas make up nih...mula2 mmg menggigil gak tangan nak tonyoh muka ngn menatang2 tu...dah lama2..ok dah seme...so xyah citer panjang2..biarkan gambar bercerita...

semasa kelas berlangsung


rose



fiona




charm

xtvt setelah make-up...ngehehe...cheessseee (^________^)



Hehe...itu la cket pic2 kitaorg..yg lain nye..ada kt fb..disbbkn ini blog aku...aku nk letak pic aku lg...hehehe...jgn marah (*__*)"



sayep sendiri (*___*)"




Monday, August 23, 2010

~ manusia pelik pelik ~

Salam..
Selamat pagi..salam perpaduan dan salam 1 Malaysia ~
Huhu..jam pukul 6.05 pg..jap g nak mandi, solat n g keje...smp opis...zzzZZZzzzz kejaps...hehe...
Selamat berpuasa hari ke 13...tol ke?? Yelah kot...Alhamdulillah ~

Tajuk entree aku pg nih..manusia pelik pelik..kat naer aku jumpa?? Kat facebook la..mane lg...entah le..sejak2  dulu aku malas nk accept sape2 yg aku x kenal..kalo x baper nk kenal, aku nengok mutual frens dulu...so yg ni jadik la kesah nya...dak ni add aku as fren..so aku cek la mutual fren..adik kpd ex-bf aku..Addy...so aku accept je la..mungkin kwn2 adik dia kenal kot ngn aku..yelah..6thn berchenta ngn Addy (2001-2007) ..mungkin ada yg kenal...so kesah nya...aku accept je la..mlm td aku dah landing buat peta antarabangsa, dak ni chat la kt fb..dah nama pon aku pkai berukben...mende sentese on 36jam (weekend shj) , jd dia chat la..aku x jwb le smp ke pg ni...sesudah sahur, aku pon ngadap la balik menatang ni...

Aku jawab ler salam dak ni...
Dia pon chat..kata dia 'chat smlm, tp awk x jwb, ingatkan sombong..xmo kawan..bla bla bla'...

Then aku reply la...'x sombong, mlm td tertido' so x bersahut la chat dia tuh...aku taip lg 'kalo sy sombong pon, awk nk buat pe?? delete je la dr frenlist'

Pastu dia pon taip 'malas le nk chat ngn budak sombong mcm awak, muka je lawa, tp pangai sombong'

Eh..aku xde pon mintak atau announcekan suruh ko chat ngn aku...apa kes?? Sentap??!!

Then dia remove aku..haizzzzz..aku pelik la..ni budak x cukop umor mane lak?? Entah dah sunat ke belum dak ni..aku pe lagi..aku BLOCK rrr dak tu dr fb aku...x koser...huhuhuu...ada aku kesah??

Dia pon aku x kenal..tibe2 kata aku sombong...lg 1, aku lawa ek?? Huahahahhaa..tu la yg wat aku cam best..dia kata aku lawa (sengaja di boldkan utk perhatian)..dlm gambar je kot...haha..dulik rr..mcm2 le manusia pelik2...
Tp kan, dr situ dah nampak niat dan tujuan  budak2 mcm ni on fb kan..nk cari "budak yg blh mkn"..

Hmmm..sbb tu la ramai yg jd mangsa mende2 tenet neh..sptt nyer kita yg GUNAKAN tenet...tp nampak gaya..kita biarkan TENET YG MEMPERGUNAKAN kita..fikir-fkirkan la ek...lgpun aku x heran hilang seorang kawan yg menyusahkan dan menyakitkan hati...my world's better without this kind of psico..eh..jap..betol ke ejaan psico tu ek ??
Kalo salah..sila abaikan dan buat2 x nampak la yer...

Ok la..takat ni jek...jom mandi, solat n g keje..pastu zzzZZZzzz kat opis lak ~

Salam..muahz muahz (^__^)"





Thursday, August 19, 2010

Luahan Hati

Saya baru selesai meluahkan hati di koTak PiNK..ngehehehe..lega cket...tp ari ni kene flu...nape la antibodi menurun neh..mana dpt virus..dr sape nyer virus pon x tahu la..tp ok gak..sbb efek idung dan pernafasan jer..x efek kt kepala...Alhamdulillah..biasa kalo selesema kepala sakit, mata panas ..berair...so far selesema kali ni. hidung je yg sok sek sok sek...tehehehe...jadi kepala boleh pkai lg neh sbb tgh buat minit mesyuarat isnin lepas...wahhh..dah 3 hari neh...minit baru nk taip..waduh waduh...mcm2 mende yg dtg kan...ari ni, setelah beberapa sessi yg melibatkan emosi...aku jd cam tanah liat...bosan..penyek la mcm mana sekalipun..tetap gtu...kot xde pasaan..wehh...ada lg pasaan..cuma pasaan yg x excited je...bosan..malas nk amik tau..lantak ler..gtu je la..dan rentetan peristiwa itu jugak...disebabkan kebosanan dan kemuakan yg melampau..sy off kan FB wat sementara waktu..sehingga la sy rasa nk ektip lik...x lama rasa nya..tgk la nnt...

Ikutkan hari ni g temankan En Din Mesin...staff yg jaga mesin2 kt opis..pangkat bapak2 aku neh...dia nak beli notebook utk anak dia..dia mintak tolong aku tgk2 kan n cari utk anak dia..ok jer..no probs..

Sabtu ni pulak, aku n the PInKY cLub ada kelas make-up....wahhh..can't wait laaa...apa ingat freee?? Bayar tau noks...tu pon setelah Datin Rose ejaskan harga..dpt le best price...wuuuu..serunuk nya...pasni xtau bila lg aku leh juin ektibiti cenggini ngn dorang...huuu..next week jugak plan nk jumpa memi Hazel...Puan KD...ada le projek kitaorg nnt...ala2 mak datin gtu...ishh..malu nokss! Muahahahah!!

Ok la..nak sambung meminitkan minit mesyuarat neh..nnt bos aku pusing biji mata, geleng paler tgk x siap2 ag minit neh...ciau..adios..wslm~


Tuesday, August 17, 2010

:: kesilapanku keegoanmu ::

video






Kesilapan Ku, Keegoan Mu

Besar kesilapanku besar lagi kesilapanmu
Hampa yang kau rasakan hampa lagi perasaanku
Kau cuba menyatakan aku
Menbuat kesilapan
Yang tak mungkin kau maafkan lagi
Ku tak mungkin kau perlu di sisi

Besar kesalahanku besar lagi keegoanmu
Berkali ku beri alasan berkali-kali kau menolaknya
Kau ingin ku menyatakan
Diri ini bagai lilin
Dan terbakar oleh perbuatanmu

Suasana sepi kini menambahkan bening
Di dalam hatiku
Mengadil silapmu biar di jiwamu aku telah tiada
Di waktu begini diusik kenangan silam
Yang bertandang
Lalu ku biarkan
Ia menabahkan hati ini

Kekasihku cukup engkau buat ku begini
Luka ini usah engkau berdarahkan kembali
Aku masih cinta padamu
Aku masih setia padamu
Kembalilah engkau padaku seperti dahulu

Di dalam rindu ku menangis
Di dalam kalbu ku terasa
Teringatmu di kala derita
Yang memisahkan kita

Di dalam sedu ku berseru
Yang terukir di dalam hatiku
Kekasih bukalah pintu
Untuk sekali ini
Aku cinta kepadamu




Selamat malam seme..hehe..pagi kot..mata xleh tdo la..ntah le..xper la..mlm ni tetiba lagi nak layan lagu ni..saje jek..sejak akhir-akhir ni, byk mende yg kene fikir..nak elak dari berfikir pon, mende tu datang gak..entah le..aku dah cukup jujur meluahkan isi hati...tp mungkin ada pihak yg tidak meluahkan yg sebenarnya..lalu semua di tuding ke arah aku..biar la..aku pon xtau nk kata apa lagi..sangat serabut..solat dan doa untuk hentikan seme ni..tp kenapa wajah dia jugak masih muncul...malah ikatan semakin kuat..mmg ini kah takdir nya?? Perjalanan hidup x siapa menduga...andai ini takdirnya..aku terima..berikanlah aku kekuatan untuk mengharungi semua ini..kesabaran dan ketenangan dalam menghitung hari-hari yg mendatang...aku x menyalahkan apa2 atau sesiapa..ujian dan dugaan Allah datang untuk menguji tahap kepercayaan, kesungguhan, kesabaran, keegoan dan segala ke____an yg ada di muka bumi neh...ngeee (^__^)"
Apa pun, aku menten gtu je la..mood?? cam biasa la..tonggang terbalik..itu la dugaan...hehe..mcm baru kenal idup jek ko nih cik charm...ngehehehe...yelah kot baru kenal hidup...yeke?? hoaa ler...x caye?? sy buda bru belajar...buduh2 lagi...x reti itu ini..sangat bebal bab2 pasaan neh...itu la saya..tp sy paling suka baca 1 mende..1 kuiz yg besh sesangat..x ingat apa dah nama kuiz tu..but related with personality..almost 98% correct..ni haaa aku nyer result.. ini la saye...bg yg da lama kenal saye...cewahh..peraaasaaaannn sungguh!! x malu..wek wek wek !!!!



Bountiful Basket of Fruit


You are very loved.
Everyone finds you a welcoming, warm person.
They look to you for advice and comfort, and someone to just have a good time with. 
Your personality is seen as cliche and average, but in truth, you have talents and skills and ideas that no one has thought of before. 
You are someone with style. 
You are good with colors, and you know how to color people's worlds and minds to your way. 
You think new relationships are a coloring book, to fill them in with fulfilling conversations and meetings. 
You may seem nice and perfect and beautiful, you have a policy of "forgive but never forget". 
You always remember your enemies if you have any, and you know where to steer.
Sometimes, when you're completely lost, you are dependent on friends for help. 
You hope they'll be there for you, but sometimes you fear that they won't be. 
That is something you are afraid of. 
You are ready to give, but you are also ready to accept.
To many, it seems like you change your personality just for different people, but in fact, you are the one thing that's not changing. 
Other people grow on you, and grow fond of you, not the other way around. You are always yourself, and you are definite.




Yang paling betul betul betul betul sangat adalah 'forgive but never forget'!!
Ok cukup..masa utk landing...zzzZZZZzzzzZZZZzzzzZZZZ....adios ~

p/s saya takut gelap..x suke gelap..kecuali ada teman...nguuuuu...



Wednesday, August 11, 2010

1 Ramadhan...alhamdulillah...

Salam 1 Ramadhan seme..wahh..hari yg sangat penat..dr siang td x rasa penat letih pon..sangat2 xde...tp bila landing camni..wahhh...rasa penat tu terus captured satu badan...mata pon berat semacam..huhuhu...xper..hari pertama puasa kot...lagipun balik2 umah terus bergegas masak...x hengat apa dah..jd bila time nk rehat tu..baru la amat terasa penat nyer..

So mcm maner dgn puasa korang pulak?? Mesti ada yg mcm2 ragam kan..esp masa nk pilih lauk utk sahur n berbuka puasa...hari pertama kali ni, juadah aku utk sahur pertama n berbuka puasa pertama adalah hasil air tangan sendiri dan hosmet...utk sahur pagi td, kitaorg gedik2 g kedai mamak dlm kul 11.30mlm..semata2 nk carik bahan utk masak sahur...hasil nyer..tadaaaa...

dari kiri atas : cendawan goreng - sambal udang - sayur kacang kontot - telor goreng


Menu ini kita berjaya masak bermula jam 4pg..dan mula makan jam 5pg td...xtau cane boleh jadik jugak masak2 ni..mungkin semangat puasa pertama la kot...adakah amalan ini akan kekal utk besok, lusa, tulat, tulit, dan seterus nyer??

Itu al-kesah sahur,utk berbuka pulak, aku x sempat nk amik gambar..tp menu berbuka aku adalah resepi turun temurun dr mak aku..aku x jumpe lg kat mana2 tempat menu nih..nk sebut cane pon aku x tau..bahan utama adalah beskut mayat aka  roti keben masin yg ada cap ayam kt bungkusan nyer..nape nama nyer begitu dan apa istimewa nye beskut ini??meh aku nk citer..beskut ni sgt membosankan, bulat dan sangat keras..teramat keras ler...kalo cicah dgn teh o panas pon, amik masa yg lagak lama dr beskut biasa utk lembut..beskut ni aku suka mkn dgn jem rozell yg mak aku wat sendirik..panggilan glemer beskut ini adalah roti keben masin dan harus di ketahui, ada 2 jenis keben di sarawak, iaitu keben masin dan keben manis..keben manis lebih di kenali dgn nama beskut mary di merata tempat termasuk tanah semenanjung ini..jd aku kenalkan korang dgn roti keben masin dr sarawak..ngehehehe...beskut ni mak aku pos 2 thn lepas..masa bln puasa gak..tp entah mana aku simpan, ari ni aku godek2 tempat aku simpan beras, aku terjumpa...seb bek masih ok..walopun expired date nyer adalah 2009..sangat tahan lama rupa nyer beskut ini...

Untuk cara2 membuat nyer..aku segera hello my mum...ngee ngee ngee..pot pet pot pet..yess..resepi sudaa dlm kepala..dgn bertenaga nya aku ke kedai mamak di tgkt bawah flat ku untuk membeli santan n kurma...

Cara2 nyer sangat simple..dan sangat cepat, x sampai 10menet pon..

1) beskut2 td rendamkan dgn air panas sampai kembang
2) sambil tu, g dapur, tuang santan dlm periuk, dan mula panaskan santan
3) masukkan kurma dan gula..kacau2..
4) bila dah agak2 santan tu masak dah, masukkan beskut yg telah mengembang td ke dlm santan yg tgh di masak itu
5) pecahkan telor sebiji dlm mangkuk lain, kacau2..then tuangkan di atas adunan yg tgh mendidih..
6) biar sampai masak..pastu tutup api dapur..siap...tadaaaa!!!


roti keben + santan + kurma + telor + gula

roti keben masin ~ nampak x brand CAP AYAM ??


Itu la utk menu hari pertama puasa tahun ni..hasilnyer?? aku bg dak umah aku testing..risau gak kalo x leh telan mende neh...resepi pelik2 dr kuching aku belasah...tekak aku..selera aku..ikut suka aku jer...tp so far..dak umah kata sedap..siap suh aku tambah lg roti keben dlm periuk td..sbb td terlebey kuah dia cket..tp tetap marbeles..heheheh... =))
selamat mencuba ~ tp kene dptkan stok roti keben masin dr sarawak dulu ek..aku xtahu la kalo kt sini ada..kalo ada lg senang..xyah nk import2 dr kuching...ngeheheheh (^__^)"
Kita tggu dan lihat besok mcm mane yek...uhuhuhu..siyes bila aku landing kul 10mlm ni...cam x larat langsung dah..huwaaaa...(#__#)"

So selepas seme mende yg patut dibuat dah dibuat..aku on laptop n online..skag ni aku tgh dgr bacaan Al-Quran beserta terjemahan dlm satu web yg berjaya seseorg siapkan sebelum puasa menjelma (berdasarkan apa yg aku baca pd status YM beliau hari2) hi hi hi hi...so sebagai kawan dan pernah berkawan dgn beliau satu masa dulu, walopun tidak kesampaian..aku sentiasa doakan yg terbaik utk beliau...jadi sbg tanda aku sangat menghargai beliau...aku shared kan url address web tersebut..
Testimonial?? Sangat berguna dan sangat efektif..skg aku guna Mojila..so far so good...mari mengaji sama2 dan memahami tafsir ayat-ayat Al-Quran..


Salamz...




Tuesday, August 10, 2010

Selamat Menyambut Ramadhan 1431H & Selamat Berpuasa

Salam semua..
Entree mlm ni di dahului dgn ucapan selamat menyambut Ramadhan yg kesekian kali nyer..dan selamat berpuasa bermula esok..
Niat puasa jgn lupa tau..dan jugak lakukan la amalan2 yg di sunatkan di bulan Ramadhan ni...
Alhamdulillah kerana kita sekali lagi di beri peluang untuk bertemu dengan Ramadhan kali ni..sape tahu ni mungkin Ramadhan terakhir kita...next Ramadhan kita pun x tahu samada sempat ke x nak sampai...kan...

Jadi sama2 la kita beramal semaksimum yg mungkin..bukan nyer time lain kita x perlu beribadat..tp ini la peluang utk kita beribadat kerana pintu2 syurga dibuka dan pintu2 neraka ditutup...meh2 kite tgk hadis ni..

"Abu Hurairah menyatakan : Telah bersabda Rasulullah S.A.W yang bermaksud : Apabila telah tibanya Ramadhan, dibuka pintu-pintu syurga dan ditutup segala pintu neraka dan diikat segala syaitan."

-Hadis dikeluarkan oleh imam Bukhari, Muslim, Nasai'e, Ahmad dan Baihaqi-


Tengok..Allah bagi kita peluang untuk memohon ampun dan bertaubat..betapa Allah Maha Mengasihani kepada hamba-Nya yg taat ..so apa lagi..gunakan sebaik mungkin..puasa kali ni, sekali lagi di perantauan..sorg2..bersama kawan2 dan i/Allah bersama tersayem weekend nanti..x sabar nk balik kpg..beshh nyer mak masak byk2...hihi...wuwuwuwuu...

Hiii hii hii..ingat nyer nk wat entree mlm ni kunun-siyes-mcm-dah-insaf cket..tapi x buleh gak...nak meraban ayat ikut suke jugak..ni la perangai dan simpton bebelisme yg sgt payah nk ubah..huhu..redha je la kan..ahaks ~

Hurmm..tgh2 mengayat entree nih..dpt mesej dr sayam...selamat berpuasa sayem..semoga perjalanan kita lebih indah selepas ini...semoga Allah permudahkan segala urusan kiter yek..amin..

Ada lg mesej, dr Hazirah...so sweet..aku x leh nk balas..sbb bil di saat genting...tggu saat utk di barred jek..uhuk uhuk..sangat kesian ku rasa sebenar...meh aku taip kt sini...

"Jika semua HARTA adalah RACUN, maka ZAKAT penawarnya..
Jika seluruh UMUR adalah DOSA , maka TAQWA & TAUBAT ubatnya..
Maka bersempena dengan Ramadhan ini lah peluang untuk kita menutup segala lubang-lubang DOSA yang lampau dari dulu, kini dan selamanya..Salam Ramadhan.. "

Tenkiu very much Ira...sorry sgt2 xleh nk balas...ada rezeki kita jumpa nnt yek..walopun duk 1 Putrajaya...lama sgt rasa nyer x bertemu...huhu..

Oh yer..anda x tertanya2 ke nape sy tukar the whole blog neh??
Hehe..saje jek..bosan dah tgk design yg lama tu...nnt la kalo rasa nk pkai ag...aku guna balik..cuma skg ni...nk pkai yg stended custom gini dulu..apa yg penting tema kaler PINK x lari..itu adalah basic T&C bila deal dgn sayep..ngeh ngeh ngeh....lagipun malas nk revealed too much of me dlm blog...cewaahh..agak2 mcm buih2 keinsafan sudaa mari...ahaks...so sape yg dah tahu...tahu la..yg x tahu..biar tahu melalui blog ni cket2 cukop rr kan...

Ok la..cukop takat ni..apa pun..selamat beramal di Ramadhan ini...salam..





Sunday, August 08, 2010

cucur pusuk a.k.a cekodok ikan bilis

Selamat petang, salam sejahtera puan2 sekalian...baik lah seme..resepi minum petang kita pd hari ini ialah cucur pusuk atau dlm bahasa semenanjung nyer..cekodok ikan bilis....tadaaaa... (saje jek..nak bg Bellintina nyeles...senyeles nya..ahaks)


Kita mulakan dgn bahan2 utk cucur pusuk..bhn utama kene ada pusuk aka ikian bilis...tp gambar ikan bilis aku x sempat nk amik...sedar2 dah tumbuk bawang + cili + kunyit(utk warna..al maklum lah kan..rumah org bujang xde beli pewarna..eheh)+sedikit garam+ikan bilis td...begini la rupanya...sangat x menarik kan??


bwg+ikan bilis+cili+serbuk kunyit..x menarik nyer bila seme duk dlm lesung kan...huhuh


Kemudian puan2..kita kene sedia daun2 spt daun sup dan daun bawang..utk menjadikan cucur kita lebih sedap dan berkhasiat...oleh sebab dlm peti ais cuma ada carrot dan daun bawang..jadi saya belasah je..semasa mencari2 bhn dlm peti, sy terjumpa udang kecik2 yg kering...tertulis nama nyer udang geragau..jd berkat akal fikiran sy yg geliga, sy menambah udang tersebut ke dlm bahan2 cucur sy...


udang geragau 
p/s : sila abaikan kelepet di tepi mangkuk itu..kerana sy xtahu mangkuk-mana-yg-wat-kelepet-itu


carrot & daun bawang ready utk di chop-chop kan


carrot + daun bwg setelah di chop-chop kan


Setelah sedia..tuangkan ke dalam mangkuk...dan letak air serta garam..agak2 la yer nk byk mane...sediakan tepung gandum dan tuang agak2 jugak yer...


tepung-gandum-cap-bunga-cempaka


semua bahan sudah bercampur baur dlm mangkuk


tuangkan tepung gandum ikut suka yer



setelah digaul sebati semua nya...sedia utk menggoreng cekodok!!


suasana cekodok yg meriah di dlm kuali...x sabar nye nk mkn...hehehe


dah siap..masa utk menghidang dan buat teh O pulak...


yeah!! dah siap menu bekpes+lunch+minum ptg+dinner pada hari ahad (^___^)"....makan!!


Yer puan2 sekalian...setakat tu sajer entree utk hari ini..berjumpa di lain waktu pulak yer...renung2kan lah..dan selamat beramal...salam...



Wednesday, August 04, 2010

rindu awak

rindu awak..tau x?


jd aku agak sengal ini malam...letih gak dgn manusia yg pelik2..x lupa yg entah nak hape ntah dr aku..ke saje nk wat aku kacau bilau kot..xper laa..nk wat cane kan...dah itu yg orang nak kan...apa2 pon...aku mencari motivasi utk diri aku sendirik..aku jumpa...oo yeah...saje nk cari sumting yg meng'happy'kan aku....



PISCES - The Partner For Life

Caring and kind. Smart. Likes to be the center of attention. Very organized. High appeal to opposite sex. Likes to have the last word. Good to find, but hard to keep. Passionate, wonderful lovers. Fun to be around. Too trusting at times and gets hurt easily.. VERY caring. They always try to do the right thing and sometimes gets the short end of the stick. They sometimes get used by others and get hurt because of their trusting. Extremely weird but in a good way. Good sense of humor!!! Thoughtful. Loves to joke. Very popular. Silly, fun and sweet. Good friend to other but needs to be choosy on who they allow their friends to be.



Tuesday, August 03, 2010

cewahh..meluah pasaan la kunun²...cisss...

Seandainya dapat kau selam
Sambil mentafsir tasik hatiku
Cuma tenang di permukaan
Dan di dasarnya bergelora..
 
Persoalan demi persoalan
Membelenggu akal dan fikiran
Tidak ku temu jawapan
 
Seandainya dapat kulari
Jauh kupergi membawa diri
Sebenarnya langkah terkunci
Antara kasih dan juga budi

Mengapa kau juga yang kurindu
Walau sudah kutahu
Payah bersatu hidup denganmu
Engkau sungguh jujur dan ikhlas
Terhadapku..

Tak pernah walau dalam sekalipun
Kau minta ku membalas
Semuanya itu lambang kesetiaanmu
Bukannya mengaburi mata ini
Atau sebaliknya..

Kita bagaikan pertaruhan
Pada yang menyaksikan jauh manakah
Kita bertahan..

Jika ku tersilap pastinya..
Dipandang hina

Terlalu banyak sungguh halangan
Terpaksa ku terjah
Akupun tidak tahu
Apa yang ingin Tuhan tunjukkan
Adakah ini dugaannya
Hanyalah sekadar untuk menguji
Setiamu....

Seandainya hajat tak sampai
Tanah dan badan pasti berkecai
Terkubur harapan di liang cinta
Kasih ini kita semadikan..





feNoMeNa TeRBaRu Di OpIs Ku - SeMeNjAk FB di BlOcK -

Yuhuuuuuuuuuuuuuuuu..salam tgh hari...
Dah tgk situasi yg berlaku di opis aku hari nih??
Mana g staff ramai²??
Alamanda, lepak tampat lain, dan apa lagi ek....yg aku tahu..xde kt tempat dorg...xde kt tempat duduk dorg....nape ek??
Sbb xde mende nak buat...tp..apa kaitan nya dgn FB di block??
Kaitan nya dgn FB ialah...staff² akan mengadap pc di tempat duduk dorang jer...dorg akan duduk di situ..bos² besau nak mencari anak² buah dorg..begitu senang sekali..sbb tahu..anak² mereka mengadap FB sepanjang masa....keje?? Tetap setel beb...pas setel keje..sambung FB lik...staff x g mane² pon...Kalo Bos tibe² dtg hangen nak marah staff dia...ada la jugep muka kepala idung dorg terpacak kt tempat dorg...hambuuuuuurrrrrrrrrrrrrrrrr la kat situ...staff ada kan?? Agak² pasni, kat mana bos² nk carik anak² buah dorg?? Bila ada keje urgent..staff dorg g mana ek???
Pikir la sendiri...


cHaRm PhOeNiX...wat hapen??

Oittt charm phoenix...wat hapen nih??
Nape ko kalah ngn feeling lebey²??
Jiwa lebey² ni...ko mkn diri ko tau x...udah² le tu..lantak le org nak buat apa pon kan...yg ko lak emo lebey watpe???
Dorang berseronok..ko gak yg merana..ko telan laa merana ko tuh...dorang sape nk buat ko sakit² ati...hati ko tuh..sebesar kuman ke dorg nk wat ikut suka dorg je??
Hello Anna Mariana a.k.a charm phoenix....nape ko layu sgt skg neh??
Ko ada semua tau x..Tuhan beri ko cukup semua...apa lg yg ko nk fikir??
Yang x reti menghargai ko tu..biar kan la...baik ko hargai diri ko sendiri...watpe nk bermuram durja kerana orang lain??
Yg x puas ati dgn ko tu..biar la...g mampos situ laaa...yg penting diri ko..ko ni x reti pentingkan diri sendirik ke??
Asek2 nk jaga hati org lain...konon2 dia akan jaga hati ko nnt...helllllloooooo...ko byk kali dah terkena...x belajar ag ke??
So charm phoenix..ko adalah diri ko...kembali pada diri ko...kendalikan diri mu dgn lebeh..lebeh...lebeh...apa ek?? Lebeh apa weiiii...aku dah mula ilang idea...bukan sbb aku makin down..tapi sbb aku dah mula mencari diri aku sendiri...ini diri aku...apa yg dah terjadi menggugat diri aku, emosi aku, maruah aku..tu yg goyah pertimbangan..tp cukup la kan..charm phoenix kan havoc sentiasa..x best la sedih² cam gini...caiyooooooooookkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk charm miss presiden b** pINk sedunia!!!
Walaweiiiiiiiiii ~


jujur ~ setia ~ percaya

Setia..
Jujur..
Then aku kene percaya...xper la..
Mungkin benda ni mengajar aku untuk percaya..byk sgt TAPI dan perkara yg memusykilkan aku berlaku depan mata..
Biar la..teruskan lah...sapa aku utk menghalang...aku bukan siapa²..

Saat ini...kuMann kuMann sgt aku perlukan...mlm td wished gudnite kpd kuMann kuMann...tp dia x balas pon...oooo kuMann kuMann...kau tetap jadi peneman aku yg setia...honestly, aku mencari sesuatu utk aku fikirkan dan buat aku gembira...n bila aku fikirkan kuMann kuMann...aku senyum sensorg...rindu sgt²...menyesal pulak dulu...huuuu...dah le aku kene outstesen ke Shah Alam ri ni...aku x bawak lak kuMan² ku..lagipun beg aku kosong lg...huwaaaaaaaaa............Qis....nak balik..amik kuMan² hijau kt atas tilam...patong kura² ku yg bewarna hijau...huhuhuhu....yang setiap mlm daku feluk² dan btau..betapa aku rindukan kuMann kuMann...



Monday, August 02, 2010

♥ idup lagi aku...Alhamdulillah ♥

Yer..slmt hari Isnin...Alhamdulillah..idup lg ni...bernyawa lg nih...smlm dah maafkan semua orang sblm tdo..baik kan?? Ngeee....sape lg nk puji selain diri ku yg lemah ini...huuuuu...
Aku??
Mcm ni je..hari ni masih sebal..blur..n blank...mcm fill in the blank la gtuuu...hati ni masih..ntah la..xtau nk cakap cane tah..biar la..iskkk...aku x punya daya..x punya kuasa utk mengwal hati orang...perasaan hati orang lain..tp xpe la..terima je la..redahhh je la..aku nk buat cane lg kan..
Aku cuba untuk faham pun..x leh...tp dah boleh mula mengenali sesorg tu blh jd gunting dlm lipatan ke x...dlm bahse yg agak kias² iaitu..makan dalam...dlm bahse kaki kerusi nyer adalah talam byk muka...hmmm...susah ke nk jujur??
Tp mmg susah pon..jujur n lurus gitu...orang senang leh kenekan kita...tp nk kene kan org balik...sungguh aku bukan manusia nk balas2 mende mcm tu...tp bila org mintak maaf..aku cepat cair...pastu terkena lagi...yg tahu perangai aku yg 1 ni..Addy Ardyman...ex-boipren aku - selama- 6 tahun..masuk thn ni..genap 10 tahun kitaorg kenal...selamat ulang tahun perkenalan Addy...
Huuuu...besok aku kene outstesyen...x jauh pon...shah alam jek..hehe..smp Jumaat ni...blh la dpt cuti 2 ganti 2 hari..cukop la...hehe...
Ohh...satu lg..diumumkan bahawa opis aku da block facebook...tepat2 kul 1 baru dia release...so jgn heran la pasni kalo ramai xde kt opis..ngulorrr...bek ngadap depan PC..at least bos nampak ko ada kt opis...keje x siap pon, bos pon boleh sound baekkk punyer... tp kn, kat sini..punya la hebat keje sound mengesound tauw..sampai bos pon x tahan dah..bos pulak yg pegi buat surat mintak tukar secara senyap²...sampai gtu sekali kan...apa pun kat jabatan ni, byk kenangan manis, byk sgt pengajaran yg aku dpt..esp melibatkan perlbagai jenis manusia...i/Allah bila aku kt tmpt lain nnt, samada jawatan yg sama atau jawatan lain, hopefully aku blh coupe dgn suasana di sana dan di mana2 jua..
Ok la..nak aerobik nih...adios ~

Sunday, August 01, 2010

Tabah ke?

Tabah ke??
Apa daaa soklan gtuuu...nk jwpn? Senang je..sy x tabah...sy lembik...sy kuat nangis...sy cepat nangis..bila sy nangis, x leh nk sorok2..sbb mata bengkak..hidung merah...alahai...nape la nampak ketara sgt kalo sy nangis..ni yg sy xnak...ni la kelemahan sy...dah tuuu..nak wat cane??

Entah.xtau nk wat cane...ada 1 je cara...sy blah dr apa2 situasi yg buat sy sedih...sy xleh duk situ masa sy tgh sedih...sy kene blaaahhh...nanes puas2...pastu baru leh handle lik...kalo x..adoyaiiii...amat memalukan...tp itu la sy..sy xleh tipu diri kata sy kuat, tabah, hebat...x..sy amat lemah...jd orang nk buli sy pon, mmg boleh sgt la..selagi sy masih mampu menangis utk anda....cuma...jgn sampai sy dah x mampu menangis demi anda..anda akan tahu satu lg sifat sy yg lain...

Sy sentiasa memaafkan org..tp tidak akan sekali2 lupa apa yg dia buat..utk peringatan sy di masa depan agar lebih berhati2..jgn mudah percaya..tp itu la...aku neh kan..terima je dulu...dah kena, baru tahu..itu la...kalo kita btau apa yg kita rasa, tuduh syak wasangka la..tp, bila dah terkena...kan betoooolll....




banyak nyer dugaan

Byk nyer dugaan..nape harus berjumpa dgn org yg kita baru mula percaya..doakan kebahagiaan kita..tp dlm diam..entah la..Tuhan je yg tahu..ada akal..otak...ada perasaan sendirik..skg nih sgt2 down sbb baru mula percayakan sum1..tp dah hancussss...sy x marah..sakit hati? Iya..sakit hati...boleh ke maafkan?? Boleh saja...org x mintak maaf pun, aku dah maafkan awal2...sebelum tdo aku maafkan semua org..dgn ikhlas...sbb tu xde istilah X BOLEH MAAFKAN dlm idup aku...baik laaa sgt??? X la..aku x baik...org wat hati aku terluka...lagi aku wat jahat...tp aku x sggp...bila kita lukakan hati org nih...sangat sakit tau x...aku pernah merasa terluka..org lain pun pernah terluka..semua org tahu mcm mana rasa terluka...bg mereka yg pernah terluka...sanggupkah anda nk buatkan org lain terluka?? Mesti x sanggup kan..sbb kita pernah merasa...sakit sgt...tp ada golongan manusia yg terluka..dan dia suka bila org lain terluka sama..biar sama2 merasa...wuuu wuuu wuuu...sampai ati tol buat camtu kan..




Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...