.:: follow charmyiex ::.

Tuesday, March 27, 2012

Berita : Remaja perempuan rancang lari diri ke Thailand, bukan diculik

Berita penuh di [SINI]. Geram je kan dgn budak2 sekarang nih. Bangang! Kalo adik charm, memang dah kene penampar, libas dgn tali pinggang. Remaja sekarang ni dah terlalu open. Padahal otak sangat la cetek, bangang dan bodoh. Tapi perangai perasan diri matured! Konon apa yg dia buat tu, mak bapak, semua org xkan paham. Xkan boleh memahami diri dia sampai bila2. Siyes shit! Meluat! Menyampah! Dia pikir dia nyer betol je. Sedangkan terang2 perbuatan tu salah, berdosa, menyusahkan diri, keluarga, masa depan dia. Paling penting, dah buat MAK BAPAK menangis, menitis airmata. Hishh! Betapa besar dosa anak2 sekarang. 


Zaman sekarang ni, bukan ANAK takut MAK BAPAK. Terbalik dah. Sekarang ni  MAK BAPAK takutkan ANAK. Kalo x diturutkan kemahuan anak2, mula la buat perangai. Siap nak lari dari rumah. Akal pendek ada hati nak lari dr rumah. Hahh pastu nak merempat tepi jalan. X pun pegi jual body menari dgn tiang. Nak je suh menari kat tiang lampu, cucuh kabel letrik, biar mati hangus terbakar dari menyusahkan mak bapak, menambah dosa sendirik. Kecik2 xnak mampus, besar menyusahkan org. 


Setakat menyusahkan mak bapak xper lagi, ni sampai polis Thailand susah, polis Malaysia pulak nak kene buat report berjela2. X kira reporter sana sini lg. Walhal byk lg perkara2 berfaedah utk rakyat blh di laporkan kat tv,paper, ni kene lak terkejar2 dgn story konon2 kene culik rupanya pergi melancong berjoli ke Thailand. X terkira dgn bajet company berita2 ni nak belanja ink, kertas utk print berita hang. Berapa byk dah duit orang lain mengalir, sedangkan hang n fren2 habiskan RM400 je utk ke Thailand, tu pon mintak sedekah. Sengal kan?


Fuhh..geram. Charm pun ada 2 adik pompan. Ada 3 anak pompan. Xtau la masa akan datang bagaimana fenomena nye pulak. Semoga adik2ku dan anak2ku sentiasa berada di jalan yg diredhai Allah. Jauhilah mereka dari anasir2 jahat yang bisa merubah masa depan mereka menjadi gelap. Amin.




4 comments:

Bui Junaidi said...

BUDAK2 SEKARANG TERLALU IKUTKAN HATI DAN PERASAAN...NASIB BAIK ADIK2 PEREMPUAN BUI SEMUA DH KAWEN..TP BUI ADA ANAK DARA SORANG NI,MMG TAKUTLAH KALAU HAL2 YG MEMALUKAN BEGINI TERJADI

YanaHime said...

huhu! org dolu2 dh kata jg lembu sekandang lg senang dr jg anak dara sorang...sekarang kan dah terbukti...ramai sgt yg terlalu ikut kawan, inilaa jdnya

charmyiex said...

dorg suka nk try try try..rs nk penmpar je kan..

charmyiex said...

dorg suka nk try try try..rs nk penmpar je kan..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...