.:: follow charmyiex ::.

Wednesday, February 22, 2012

ADA APA DENGAN HEADER BLOG KU




Salam petang Rabu!
Petang ni charm juin segmen yang dianjurkan oleh [MAK DARA] 
Tajuk nyer ADA APA DENGAN HEADER BLOG KU

Ada apa yer? 

Hehe..meh story dari awal. Pada mulanya, charm ushar blog [CIK AYU]. Lalu terpikat pada salah satu header yang beliau design. Dengan tibe2 nyer dapat komen [CIK AYU] offer nak buatkan dan designkan blog charm. Eh eh eh..dia ni. Sweet nyer offer gtu. F.O.C lak tu.

Jadi charm pun bg la idea camne yg charm nk. Kaler pink + soft pink. Ada flowery element cket, simple but nice dan yang penting, x semak. 

'charm phoenix' - 'rise from the ashes'
alkesahnyer, masa study dulu duk fikir2 nak buat nickname n email. Zaman tu pulak, zaman hangat dgn IRC,KPG.COM etc. Ingat? Ingat? Jadi memasing bz mencari nickname yang hangat, terbayek dan gempaq!! Ushar2 la haiwan2 mistik ni. Terjumpa PHOENIX ni..rasa sgt menarik, burung api iaitu Phoenix ni la, rise from the ashes. Dari situ la bermula nyer nickname phoenix..charm pulak, atas pujian dr seorang tutor masa study dulu, berkenan dgn 'charm' tambah ler dgn 'phoenix' jadik la charm phoenix.

Charm pulak masa tu, juin team JIWANG. Jiwang.org, jiwang.net,jiwang.la..segala jenis jiwang la masa tu.  Sampai la sekarang ni masih keep in touch dgn geng jiwang. Hehe..kuar topik jap.

Okey, back to track. Header blog mana yg paling charm minat? Kalo org Kelantan, dorg kata 'koya'..hihik..charm suka header charm sendirik! Sangat berpuas hati. Plus charm anggap header baru ni sbg hadiah sempena besday charm pd 19 Feb lepas.

Nak tukar? Buat masa ni x, sbb sesuai sgt dgn jiwa ini. Jadi sambil citer pasal header nih, charm nk promote sekali tukang buat nyer [CIK AYU]. Kepada sesiapa nak design baju baru blog n header blog, boleh cari beliau di [SINI]


Ok, selesai sudah citer pasal header charm. Kite tepek pulak header [MAK DARA] kt bawah ni. Meh juin reramai. Ceciter cerciter header uollsss lak!













11 comments:

Masz Sidek said...

Salam kenal...
Berjunjung dr segmen Mak Dara...
Cantik Header... simple n nice...
n Happy Belated Birthday... tarikh bday sama ngan saya la 19/02... hehehe

charmyiex said...

@Masz Sidek

Salam kenal..yeke sama besday kiter.. hepi belated besday jugep..
jap ag kite wat kunjung balas yer..

cik Lily said...

comil sangat header nye tu...

charmyiex said...

@cik Lily tq cik lily..jum la juin...ada kesah kan header cik lily tu...charm bc dah ritu...

cinnamon.com said...

selamat bersegmen.

cantik2..

charmyiex said...

@cinnamon.com mekasih2...credit kpd tukang buat nyer..meh juin segmen mak dara

QmaRidh said...

dtg dr segmen mak dara :)

ADZA IRDAWATI aka MAK DARA said...

memang kiuttttttt sangat header ni!! mak sukaaa...terima kasih kerana sudi join segmen picisan mak ni ye.. really appreciate it.. Mak dah senaraikan ke dalam entry terbaru mak di http://www.bicaramakdara.com/2012/02/hebatlah-header-blogger-ini.html =)

charmyiex said...

@QmaRidh

jap g kiter kunjung balas yer..

charmyiex said...

@ADZA IRDAWATI aka MAK DARA

tqvm mak dara...mak bila lg nk tukar header tu?

[PCL] said...

salam singgah kenal2 dari blog MakDara..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...