.:: follow charmyiex ::.

Tuesday, November 15, 2011

Selamat Hari Raya Aidiladha.

Lambat sangat ke gua ucap? Xpe la kan. Yang pasti daging qurban tu masih penuh lagi dlm peti ais kt rumah. Selagi tu la feel raya haji masih dirasa. Tambah lagi dengan kenduri sana sini. Cuti banyak hari, memang gua xde masa nk online lelama depan pc. Apalagi nak hapdet blog ni kalo duk rumah. Ada anak ramai cenggini la. Kat opis je la gua pikul laptop nak online nak hapdet segala2 yang patut.

Tahun lepas sambut raya haji dengan muntah2 sengal dgn segala pening2 lembek2 sbb baru peknen masa tu. Tahun ni, gua belasah buat daging ikut resepi gua punya suka. X muntah2 dah. Lagipun masuk 1 bahagian utk Mia thn ni. Alhamdulillah, sempurna dah. Pastu, try testing buat tapai. Tapai kt Sarawak lain, guna nasi beras biasa tu, ragi lak kene tambah gula, baru manis. Tapai kt Kelantan guna beras pulut, buh ragi x perlu bubuh gula dah, n bungkus dlm daun getah. Berjaya jugak gua buat utk first time.



     
kiter cuci lap2 daun dulu yek

sesi menabur ragi atas pulut

bungkus n staple tapai..



0 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...