.:: follow charmyiex ::.

Tuesday, February 02, 2010

dia untuk ku??


 

Ya Allah..jikalau Mohd Nasir bin Salleh adalah baik untuk agamaku, keturunanku dan penghidupan masa depanku..satukanlah kami ya Allah..amin..


Mohd Nasir bin Salleh..aku kenal beliau setahun yg lepas..semasa kursus Komunikasi Berkesan..masa tu aku ingat lagi..pertama kali aku kenal dgn Kak Rosemazaini...JPNIN Neg. Terengganu..dia dtg sorg..then kami cek in 1 bilik..

Berkursus mcm biasa...Mohd Nasir aku kenal semasa lunch bersama2...aku jd tukang dengar je waktu tu..sebab aku xtau pe masalah kat negeri..beliau merupakan PPD kat daerah Besut, Terengganu..so mende2 pasal hal kat negeri dorg citer..aku cuma tukang dengar..

Mlm ke berapa aku xtau..dorg ramai2 ajak g Sogo..erm..masa tu kursus kt Hotel Dynasty, KL...so dorg nak jenjalan...aku juin geng ramai dgn En Nasir ni la..semasa gerak ke komuter tu..aku tau serba sedikit mengenai beliau..dan honestly aku amat menghormati beliau...masa tu, aku ingat lagi..lelaki mcm dia ni la yg aku inginkan..semoga aku jumpa lelaki yg ada ciri2 seperti beliau..kami bertukar phone number..tp x pernah kontek pon...sehingga beberapa siri ISO..aku kenal dia cket demi cket...tp still aku hormatkan dia...langsung x terlintas ada perasaan lebih dr hormat pada dia..

Sehingga raya tahun lepas...aku hantar sms selamat hari raya pd semua nama dlm phone book hp aku..termasuk beliau...tiba2 dia kol..upa nyer dia pon x tau sape aku..it's ok la..sbb mmg aku pon x amik tau pasal dia...so sekadar berborak d mlm raya dan ucapkan selamat hari raya...

7-11 Disember 2009..ISO @ Bukit Gambang Resort City bermula segala nya..
Aku langsung x sangka En Nasir 1 of peserta utk ISO kali ni..sbb aku mmg x berniat nak amik tau pon sape yg hadir utk ISO kali ni...tp mlm tu, lepas dinner..aku, Qist, Kak Nor n Diana baru nak gerak ke lif..nak ke bilik Carribean kt LB2..lif terbuka..n Mohd Nasir kuar dr lif..aku terkelu jap..dia pun sama terkejut..dia terus paut tgn aku dan tarik aku ke kaunter cek in...aku terkejut sgt2..n happy semacam..seolah2 jumpa balik sum1 yg aku dah kenal rapat sgt..sedangkan mmg xde apa pun between us..rindu tu rasa semacam je...bermula di situ la..aku akhirnya tahu mengenai status dan kisah terbaru nya..serta keluarga nya...tp aku percaya ketentuan dan jalan takdir yg ditentukan Nya...selagi dia bahagia...aku xkan muncul dan hadir dlm hidup nya...aku cuma hadir utk nya setelah semua musnah...

Hari ke hari..semakin rapat..aku yg x pernah mkn saman..makan nasihat..kali ni aku makan saman dan nasihat...perghhh..x pernah lg aku jumpa org yg blh paham jiwa aku..kehendak aku...n bila aku cakap sepatah...dia boleh patah2kan ayat aku jd berpatah2...aiseh..xleh jadi ni...aku tercabar...tp aku x mampu mencabar dia balik...isskkk...sebetul nya aku kalah dgn beliau....nape jd gtu..aku pon x tau...yg aku tau..hubungan kami berlarutan..jiwa kami serasi...kata2 nya sampai tepat ke hati aku...aku x plan langsung utk jatuh cinta dgn nya...sbb tahu kisah nya...tp nape jd jugak..hati ku memahami nya...jiwa ku tenang mendengar kata2 nasihat nya...n aku buat pulak mende2 yg dia pesan..aduhh..betol ke aku jatuh cinta ni??
Langsung x pernah aku jd cam gini..selain dr mak bapak aku yg blh kontrol aku cam ni...Mohd Nasir telah membentuk peribadi aku..membentuk personaliti aku...memberi kata2 semangat utk aku menjadi DIRI AKU SENDIRI...

Ya Allah..semakin hari, aku menjadi semakin berani utk  jujur dan menjadi diri sendiri...tidak perlu hidup utk puaskan hati org lain, sedang diri sendiri, kehendak diri terabai semata2 nak penuhi kehendak org lain..dan akhirnya, aku menjadi diri sendiri..ekspresi diri ku sejujur nya...teramat lega dan gembira di jiwa bila kita jujur pada diri sendiri..

Hurm..so far itu la dia bagi ku..tp honestly, aku mmg x sure cane dia leh terima aku..huhuuu..as far as i knew bout him..hanya seorg wanita bagi diri nya selama 13 tahun ... dan wanita itu melukai nya..aku pon x paham sape aku..bagaimana aku leh hadir dlm hidup nya..sesungguh nya maaf kan aku kerna hadir tanpa di rancang..tanpa di duga..dia pun hadi dlm hati aku..isskk..dah mmg xleh elak dah...mende nak jadi..Tuhan kata Kun Fayakun..maka jadi la ia..hurmmm...x leh nak salahkan takdir..kene redha dgn ketentuan..

Pape pom skg..aku redha..jika Mohd Nasir bin Salleh diciptakan untuk aku..masa depan ku, keturunanku dan agamaku..satu kan lah kami Ya Allah..tetapkan hatiku padanya Ya Allah..tenang kan hati ku, jiwa ku..dan lapangkan lah dadaku untuk menerima apa jua ketentuan dariMu Allah..amin~




al~kesah by:      

4 comments:

Watierman, rmanbkr said...

Beristikharah Dik..moga Allah berikan petunjuk yg jelas...Amin!

isin_0108 said...

harap2 bersama selamanya...amin

eira_comel said...

dimanakah lokasi gambar ni diambil??
jeng jeng jeng...

charmyiex said...

Alhamdulillah kak..mak ayah dah bagi..

isin..thnx..

eira..lokasi..di bilik..pas ehem2...wawawawawa..masa ni sayer baru siap make-up, beliau pon dtg sbb nak hantar dia kat stesen bas...hehe..dan berposing la depan cermin..hehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...