.:: follow charmyiex ::.

Tuesday, September 01, 2009

kursus protokol & etiket sosial

salam..selamat berbuka poser...aku taip neh..dekat nk berbuka poser..tbe2 ada idea dtg menjelma..hi hik..baru2 neh pegi kursus etiket & protokol..aku mmg nak kursus neh dr dulu lg..tp mmg aku bajet buring dewa la..tp sebalik nyer..mmg best ngn cekgu yg kelakor..tp kn..1 mende yg mmg buat aku hangin sepanjang kursus tu..ada la sorg makhluk Tuhan ni..aku pon x larat dah nk paham ngan pangai yg pelik..bygkn..fes kelas mlm tu..aku rasa nk selam2 kapla dia dlm mana2 tangki..huhu~fes kelas tu..aku masuk rr kelas..ngn kak del, yaya, aini n ika..masuk2 je..aku dah pasan minah ni duk menyendeng ngn sorg mamat..mamat ni nama nyer asrul..jpnin melaka..aku x kesah la..tp makin dekat..makin dekat..baru aku pasan, nama aku kat tmpt yg minah tu duduk..nama minah tu kat sblh nama aku..so sptt nyer aku duk sblh asrul tu..aku x kesah le duk kat mana2 pon..yg penting mana nama aku..aku duk situ..jd aku terus je jln..pastu duk sblh minah tu..ewahh..wat bodo lg dia..sambil tgk aku duduk tmpt yg ada nama dia...uikss..x patot minah ni..x reti bahse ke..x leh jd neh...pastu aku belek2 nama tu..terus aku sound dia..."ni tempat ko la...nama aku kt situ..."lebeh kurang gitu la aku nyer ayat..pastu leh plak dia jwb "oo..yeke..xper la..tuka je la nama ni" wahhhh minah neh..mmg xreti bahse..selenge je..aku dah mula bengang dah..aku toleh jer..aku tgk kak del dah mengekek gelak...cesss..siot tol...bedebah minah neh...bengkak je aku...yg paling haru tu..dia sebilik ngan aku...adoiiiiiyaaaaaaa~~~haru2...tp rasa nyer..mmg seme tau la aku terbakor ngan minah ni..selama beberapa hari tu..mmg aku tahan je hati neh..byk rr yg dia buat..biar la yg menjadi saksi segala yg dia lakukan.akan tau nape aku terbakor sgt2..aku ingat blh cool bila balik opis nnt...rupa nya..smp opis je..bile tgh muka minah ni..arghh..arghh..arghhh...mmg aku terbakar..tu la pertama kali aku rasa bengang teramat..huhuh...tp walopun terbakor ngn minah tu..aku n frens tetap enjoy masa kursus tu..yg best nyer melaram utk dinner mlm final..hehe..yg paling buat aku cuak..aku jd emcee majlis x formal..mlm tu ada majlis formal..so kitaorg seme apply protokol dinner..dr appetizer smp desert..dah tu..mula la majlis x formal...yg best nyer..aku ngn asrul jd emcee majlis neh...ada la persembahan kumpulan..utk meriahkan malis..aku share ngn qist sponsor hadiah utk lucky draw..so mlm sblm nyer..kitarg redah sogo utk beli brg2..huhu..bila nk start aku jd emcee..kelam kabut la cket..sbb xde pape skrip..pastu ok dah..tp dpt pulak arahan dr penghulunita kitaorg..sapa lg..kak del la...nak buat lucky draw tu..bkn yg tipikal nyer..cabut2 nama..dia xmo..cabut magic la..huwaaaaa....1 lg cabaran..buat je la..idea mmg kering..seb bek dua ekor warga jpnin neh geli2ga x terkata..berjalan la jugak lucky draw tuh..cekgu kata berjalan dgn jayanyer...hak hak..tahniah2 anna & asrul! aku nk bg kredit buat 3 org idol emcee majlis xformal yg aku tingat masa atas pentas tu..kak ina..zu..shakira..sbb bila aku kekontangan idea..aku tingat dorg ms atas pentas tu..n dat keeps me moving on!! hoyeh!!! itu la sajer sket kesah kursus...dgn jaya nyer~~

gambo2 masa kursus..







































1 comments:

rose_ayumi said...

santek bj u..... ai like it...n u nampak selim sangat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...