.:: follow charmyiex ::.

Thursday, April 05, 2012

Korang pernah x sound DOKTOR??

Charm pernah. Hehe..bila baca blogger junior Ben Ashaari kene jaundice, charm tingat kat anak charm yg terkena jaundice jugak.  Seminggu lebih duk dlm wad. Jaundice dah xde semalam je duk wad, tp badan Mia naik panas lak, demam lak. Kot kene duduk bwh lampu biru tu lama sgt kot. Entah lah..


Hari ke berapa entah, pagi2 mcm biasa doctor masuk check semua patient nih. Sampai je kat katil charm, charm saje je tanya, bila blh keluar doc.

Doc leh tanya aku balik lak, buat apa nk kuar awalnyer, kene pantau baby lg smp kul 6ptg ni.


Yelah, sy ni x berpantang dgn betul lg,kene tahan wad. Lagipun demam baby dah kebah kan. X panas dah misi check pg td.


Doc pompan tu pon balas balik , nak pantang mcm mana lagi? gini je la pantang nyer, ke awk nak mkn jamu2? Mana blh mkn jamu2 tu, anak awk kene kuning lak nnt.


Aku pon jawab, eh eh, ni sy xde mkn apa pun, xdan sehari semalam kuar wad duk kat rumah, mkn nasi n ikan haruan je, pun kene jugak kuning ni, apa lak sabit ngn jamu, setitik air jamu pon sy x sentuh, sbb jamu tu mak ayah sy akan bw dr Sarawak nanti,esok baru dorg sampai sini, tp tu lah, x mkn jamu pun kene jugak kuning, fakta mana yg kaitkan jamu dgn baby kene kuning ni doc????


Diam terus doc tu. Merah padam muka dia. Dah ler aku menjawab depan misi2 dia. Bukan niat nak malukan doc tu, tp dah dia sendiri kuarkan statement camtu, tp apa yg kita lalui, hareemmm, langsung x kene, tu yg aku berani direct sound. Plus dia dh nama pon doctor, tahap bijaksana dan pengetahuan dalam bab2 nih, kompem la luas n terer. Tapi bila org bijak pandai esp mcm doc kuarkan statement mcm tu, sedangkan kita x buat pon, sape2 pon geram nak balas balik kan. Kot dia ingat dalam wad tu, aku pon duk pakai kain batik n t shirt serabai, bajet aku budak kpg bodoh2 buat anak pastu berenak je ke?? Sorry la, gua budak U, merantau keje jadi kuli dgn gomen masuk 5 thn, hampir 4 thn duk Putrajaya, apa ingat gua serabai, doc blh kasi kelentong ke?


Tapi misi2 kat Hospital Tengku Anis, Pasir Puteh esp kat Wad Ibu dan Anak, memang best la dorg. Baik sesangat sepanjang charm 'menginap' seminggu gara2 Mia demam. Siap mandikan Mia tiap2 pagi, bukan Mia sorg tau, tp semua baby dorg mandikan. Dari situ la charm belajar cara2 pegang baby masa nk mandikan dia. Yelah, mak ayah x smp dr Kuching lg masa tu, kene la berdikari. Dahling pulak bz dgn program peringkat negeri kat Jerteh masa tu, mmg x sempat nk jaga charm betol2. Misi2 situ jugak byk ajar charm cr yg betol susu kan baby, biar baby selesa masa menyusu. Dorang jugak yg tolong dukung n pujuk Mia bila Mia nangis n charm x reti nk pujuk. Huhu.. Terima kasih misi2 semua! 

masa admit wad sebab jaundice..alolololo..



cian je tgk muka dia...
ini mlm punyer gambar..nak masuk 10 bulan dah mek Mia..semoga terus sihat yer sayang!






p/s
Hehehe..entree mcm ucapan khas utk misi2 sedunia jek..eh, bila hari misi2 ek??





8 comments:

Bui Junaidi said...

MENAR EH,KDG2 NAMA JAK DOKTOR TP...
PART AIK SUSU X MAOK KELUAR YA PUN SAMA JUAK,ADA KA PATUT D SURUHNYA KITA MICIT MENAR2,DH XMAOK KELUAR CAMNILAH NAK OWH..

Masz Sidek said...

kadang2 dak doc tok nang perlu kenak sound kak...

jiran depan kmk pernah cerita... waktunya beranak... ada sorang rompan ya... nya madah baby nya nak keluar.. sorang pun dak misi ngan doktor sik agaknya... bilanya madah palak baby dah keluar... baruk daknya kelang kabut... lepas ya rompan ya balik kenak anok... kenak sik madah awal2...

p/s : kmk tag ktk : http://masrinasidek.blogspot.com/2012/04/segmen-interview-review-by-hana.html

BERT said...

comelnye anak.. saya pulak tengah menanti kehadiran anak sulung.. berdebar je rase hehe

zizie said...

abg ipar zie prnh sound doktor.. bini dh hilang drh byk coz keguguran, dorg boleh wat xtaw.. mmg kena sound hbs la..

charmyiex said...

@Bui Junaidi

kadang2 doktor pun kita diat cdak lebih bodo dr kita yg xda ilmu kedoktoran tok koh..

charmyiex said...

@Masz Sidek


eee..bongok jak..mun kmk, dah kmk sound time2 ya juak...abis di amok mek cdak misi sia..

charmyiex said...

@BERT

wahh..seronok tau nak bersalin, tp takut tu mmg ada..bykkan bc doa Nabi Yunus tu..semoga selamat deliver baby nnt...bila tgk baby, hilang semua sakit2 kita...

charmyiex said...

@zizie

itu lah, tp kan, kalo doc tu tau kite keje gomen, lg dia takut..sebab takut kita komplen kat BPA..baru tauw!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...